keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Riisinkiehuntaa


Matkailublogin sijasta Myötäpäivään on muuttunut uusavuttomien kokkausblogiksi. Täällä ei onneksi tarjota helppoja reseptejä uusavuttomille vaan kokkina on tuohisuu, joka ei erota penne-pastaa farfalleista. Tänään ruokalistalla oli riisipuuroa, jonka valmistaminen enteilee illan kohokohtaa – karjalanpiirakoita.

Kyselin tänään italialaisilta suomenkielenopiskelijoilta, mikä riisilaatu sopisi parhaiten riisipuuron valmistukseen. He suosittelivat riso arboriota, jota kävin sitten hakemassa lähikaupasta. Nakkasin ainekset teflon-kattilaan ja kiehauttamisen jälkeen nakkasin riisit perään. Ne näyttivät niin säälittäviltä, että olin varma, että tunnin päästä minulla on iso kattilallinen maitoa ja kolme paksua riisinjyvää.

Ohjeissa sanottiin, että hauduta puuroa kannen alla tunnin ajan. Harmikseni hauduttaminen ja kaasuliesi eivät mahdu samaan sanakirjaan. Pienimmälläkin liekillä lämpö oli aivan liikaa enkä löytänyt mitään järkevää kapistusta, jonka olisin voinut laittaa lämmönlähteen ja kattilan väliin. Heiluttelin sitten riisejä 45 minuuttia ja katselin italialaisia dokumentteja televisiosta. Puurosta tuli hivenen liisteriä, mutta suureksi osaksi se näytti ja maistui aivan oikealta riisipuurolta.

Illalla on näytön paikka, sillä kuulin, että tuleva puoliso näyttää samalta kuin ensimmäinen omin käsin tehty karjalanpiirakka. Huomenna luvassa on siis kuvia vaimostani.

1 kommentti: