sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Kuvia Veronasta, Julia ja hevosta pizzalla
”Binario 3 ovest”, luki lähtevien junien taululla. Odotimme kolmosraiteella ja katsoimme, kuinka lähijuna Veronaan alkoi ensin välkkyä opastetaululla ja katosi sitten listalta kokonaan. ”Binario 3” ja ”Binario 3 ovest” eivät tarkoittaneetkaan samaa laituria. Kaikki virheet täytyy ilmeisesti tehdä itse ennen kuin oppii tekemään asiat heti oikein. Onneksi ostamamme liput eivät olleet junakohtaiset, joten hyppäsimme seuraavaan.

Aamulla olin katsonut nopeasti netistä, mitä nähtävää Veronassa on. Pian minulla oli neljän pakollisen kohteen lista: Arena di Verona, Casa di Giulietta, Torre dei Lamberti ja Castel San Pietro. Näin jälkeenpäin noista vaikuttavin oli nousu Castel San Pietron kukkulalle, josta näkyi koko Verona. Julian parveke ja patsas olivat turistimaisuudessaankin näkemisen arvoisia, mutta ehkä paikka sopii paremmin rakastavaisille, jotka voivat raaputtaa nimensä seinille tuhansien kirjoitusten joukkoon. Onneksi sain kuitenkin kuvan itsestäni käsi Julian patsaan rinnalla, sillä se taitaa kuulua Veronan pakko tehdä, jos olet turisti -listalle.

Iltapäivän aikaan pysähdyimme puiden alle syömään pikkuisessa ravintolassa. Itse tilasin pizzan, jossa oli ainakin hevosta, oliiveja ja jotakin juustoa. Matkakumppanini Tom ja Glenn söivät lasagnea ja jotakin leivän ja pizzan risteytystä, jonka nimeä en juuri nyt muista. Hevonen sai tuomaristolta erilaisia arvosteluja: koska suuni on tuohea, maku oli minusta varsin mieto, korkeintaan savuinen. Muut vertasivat sitä kalaan.

Päivän kävelyn jälkeen palasimme rautatieasemalle, missä huomasimme, että seuraava lähijuna lähtee vasta kahden tunnin päästä, kun taas nopeampi ja kalliimpi juna lähtee heti. Päätimme odottaa ja kävelimme läheiseen kuppilaan. Keskustelu kääntyi elokuvaklassikoihin ja jossakin vaiheessa möläytin, että en pidä mafiaelokuvista. Istuin selin muihin asiakkaisiin, mutta seuralaisteni ilmeistä näin, että olin sanonut jotakin arkaluonteista. Myöhemmin he sanoivat, että takanani istuva italialaismies oli kääntynyt vihaisena katsomaan minua kun mainitsin mafian.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti