maanantai 17. lokakuuta 2011

Ostoksilla


Kun olin Australiassa, katselin kaupassa tavaroiden hintoja ja taivastelin, miten kaikki voi olla niin kallista. Italiassa taas laitan silmät kiinni, kun maksan, sillä välillä hirvittää, kuinka paljon ruokaan menee rahaa. Vuokrasta puhumattakaan.

En ole ehkä paras henkilö puhumaan hintatasosta, sillä en tarkalleen muista, kuinka paljon mikäkin maksaa Suomessa. Täällä olen kuitenkin halvimmillaan saanut maitolitran 65 sentillä tarjouksesta ja kalliimmillaan olen maksanut 1,45 euroa. En monesti ymmärrä, mitä mikäkin purkki sisältää, joten otan useimmiten halvinta ja turvallisinta.

Eilen kävin kaupassa ja silmiini sattui raejuuston näköinen purkki, jonka päällä luki ricotta. Tyytyväisenä itseeni pakkasin sen ostoskärryyni ja vasta kotona huomasin, että se ei maistu raejuustolta. Lueskelin netistä, mitä ricotta oikeastaan on, mutta jos totta puhutaan niin en tullut hullua hurskaammaksi.

En vielä ole onnistunut löytämään maitorahkaa paikallisista kaupoista. Sovin tulevan vuokraisäntäni kanssa tapaamisen torstaille kello 18 jolloin käymme paikallisessa supermarketissa. Hän saa selvittää minulle, mitä mikin on ja mihin sitä käytetään. Jos minusta ei kuulu tapaamisen jälkeen, soittakaa poliisit.

2 kommenttia:

 1. Maitorahkaa ei valitettavasti Italiasta oikein löydy. Olen joihinkin leivonnaisiin korvannut rahkan paksulla kreikkalaisella Total-merkkisellä jogurtilla (Googlen kuvahaulla löytyy purkin kuva), sen lähemmäs maitorahkaa on vaikea täällä päästä (ravintoarvot ovat tosin lähestulkoon samat).

  Raejuustoa löytyy (mitään merkkiä en valitettavasti muista) ja ricotta on vähän sama asia kuin Suomessa myytävä "kotijuusto" (ja sitä voi helposti tehdä kotonakin, ilman erityisiä aineita tai välineitä). Ruokakustannukset ovat noin yleisesti ottaen Suomea alhaisemmat, mutta kala ja jotkut lihat maksavat yhtä paljon. Ostoskärryn saa kukkaralleen jo kolmellä kympillä, erityisesti jos syö paljon vihanneksia :)

  VastaaPoista
 2. Ciao!

  Kiitos tiedosta. Pitänee yrittää etsiä tuota Total-jogurttia ja katsoa, miltä se maistuu.

  Vihannekset tosiaan näyttävät olevan halvempia kuin Suomessa, mutta muuten tuntuu, että kahdella kympillä ei saa ostoskoriin paljon mitään. Ehkä se on vain harhaa, kun on tottunut elämään Rainbow'n hiutaletonnikalalla ja Ehrmannin maitorahkalla.

  VastaaPoista