sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Paljonko mielenrauha maksaa

380 euroa kuukaudessa, kaikki kulut mukaan luettuna. Kiinteää nettiyhteyttä ei ole, eikä taloon saa tuoda ketään. Kovaääninen hengittäminen kielletty. Sairastua ei saa, koska yskiminen saattaa häiritä naapureita, jotka soittavat poliisit.

Tänään näköradiomiehen ihmeelliset siekailut jatkuivat kahden asunnon vierailulla. Ensimmäisessä minut otti vastaan nuori mies, joka oli nauttinut muutakin kuin kansalaisluottamusta tai olutta. Hän kertoi lisäksi, että ilmoituksessa oli virhe, ja todellinen vuokra olikin aika paljon korkeampi. Käännyin kannoillani ja lähdin etsimään Sitä oikeaa.

Lisäksi soitin miehelle, joka oli Sri Lankasta kotoisin. Hänen asuntonsa oli uusi ja puhdas, mutta kaukana keskustasta. Hän lupautui lainaamaan minulle pyöräänsä, koska aasialaisilla on hänen mukaansa suuremmat sydämet kuin eurooppalaisilla. Heillä täytyy olla myös herkemmät korvat, sillä kuten jo mainitsin hän haluaa, että asunnossa vallitsee täydellinen rauha. Hänellä itselläänkään ei koskaan käy vieraita.

Olin jo melkein valmis ottamaan huoneen tästä rauhallisuuden tyyssijasta, kun puheeksi tuli internet. Sehän kuuluu jokaisen ihmisen perusoikeuksiin, eikä tässä maailmassa kenenkään enää tarvitsisi olla ilman. Asunnon vuokraaja itse käyttää tarpeen mukaan nettitikkua, jolla voi surffata sata tuntia kuukaudessa. Minä surffaan sata tuntia päivässä.

Hyvää asunnossa oli se, että asunnon omistaja vaikutti rehelliseltä ja lupautui kirjoittamaan sopimuksen, jossa kerrotaan takuuvuokran määrä ja milloin se on maksettu. Italiassa monesti takuuvuokrat jäävät niille teilleen, mistä saattaa tulla varsin iso lovi lompakkon jos aluksi pitää maksaa kaksi kertaa melkein neljän sadan vuokra. Lisäksi miehelle tuntui sopivan, että lähden milloin haluan, kunhan ilmoitan kuukautta etukäteen. Se sopisi tilanteeseeni, sillä en tiedä, olenko täällä joulukuun vai tammikuun loppuun.

Ajattelin odottaa huomiseen, jolloin soitan eilen katsomiini asuntoihin, jotka molemmat olivat hyvällä paikalla ja normaalien ihmisten asuttamia. Jos en saa niitä, soitan srilankalaiselle huopatossutehtaan nuorimmalle vesalle ja kysyn, voinko muuttaa sinne. Sieltä käsin voin jatkaa asunnon etsimistä, jos hiljaisuus käy mielenterveyden päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti