lauantai 5. marraskuuta 2011

Yhtäkkiä Siena


Viikot vierivät ja jokainen tuntuu noudattavan samaa tuttua kaavaa – viikonlopun lomapaikka vain vaihtuu. Tällä viikolla vuorossa oli Siena, tuo Italian San Francisco. Junaongelmilta ei tälläkään kertaa vältytty, vaikka yritimme olla kovin suunnitelmallisia.

Trenitalialla on lauantaina tarjous, jossa saa kaksi lippua yhden hinnalla. Pienen yrittämisen jälkeen sain ostettua paluulipun välille Siena–Firenze. Ongelmaksi muodostui lähinnä se, että netissä ostettua tarjouslippua ei voi vaihtaa. Kävi nimittäin niin, että vaikka lähdimme yhdeksän aikaan liikkeelle saavuimme Sienaan vasta vähän ennen yhtä koska ensimmäinen junamme oli viisitoista minuuttia myöhässä emmekä ehtineet jatkoyhteyteemme. Paluulippu oli ostettu vähän yli viiden lähtevään junaan, joten vierailu jäi varsin pikaiseksi.

Suunnitelmallisuus ei aina kannata, joskin matkan aikana huomattiin myös, että junamatkustamisen perussäännöt on syytä muistaa. Italiassa junaliput täytyy leimata laiturilla ennen lähtöä. Kuin sattuman kaupalla minä muistin leimata omani, mutta Tom ja Stefan eivät. Yleensä konduktööri toruu lempeästi ja muistuttaa, että lippu pitää leimata. Tällä kertaa kohdalle sattui italialainen patriootti, joka oli päättänyt auttaa isänmaatansa sen taloudellisessa ongelmissa ja velotti pojilta sakkomaksun.

Huomenna luvassa on muutamia kuvia, etenkin Duomosta, joka oli todellakin vierailemisen arvoinen. Huomenna saatan myös tulla ulos laatikosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti