perjantai 25. marraskuuta 2011

Sisilian valloitussuunnitelma


Terve järki sanoo, että lomasuunnitelmistaan ei kannata kertoa julkisesti, sillä varkaat saattavat käydä vierailulla sinä aikana. Jos joku tämän blogin pitkäkyntisistä lukijoista tietää, missä asun ja käyttää tietoa hyväkseen, niin olkoon. Vuokraisäntäni tarvitsee seuraa muutenkin, kun olen poissa.

Matka Bolognasta Palermoon alkaa siis aikaisin huomenaamulla. Edestakainen matka kustantaa noin 70 euroa, mutta jos sen olisi varannut aikaisemmin, hinta olisi ollut huomattavasti alhaisempi. Olemme perillä kolme yötä, joista ensimmäisen vietämme Palermossa.

Sieltä matkustamme bussilla Cataniaan, joka luultavasti on tukikohtamme parin päivän ajan. Listalla on ainakin Etnan valloittaminen, joskin ilmeisesti kovin korkealle ei saa – tai kannata – nousta. Muutamat retkikuntamme jäsenet myös haluaisivat nähdä pikkukylän, jossa Kummisetä-elokuvia on kuvattu. Kylän nimi on ilmeisesti Savoca.

Suunnitelma on aika löyhä, joten saatamme sisällyttää siihen vielä Syracusan ja Agrigenton. Luultavasti vain toisen, sillä aikaa ei kauhean paljon ole. Taorminan näköalat Etnaan päin ovat myös kuulemma hienot.

Myötäpäivään-blogi pakkaa siis pitkästä aikaa rinkkansa ja lähtee tien päälle. Vaikka en pidäkään lentokentistä, on virkistävää nähdä taas pitkästä aikaa paikka, jossa elämän eri mahdollisuudet tiivistyvät nimiksi lähtevät-taululla. Tällä kertaa määränpäänä Palermo, ensi kerralla joku toinen. Näkemisiin taas ensi viikolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti