tiistai 22. marraskuuta 2011

Vuokraisännän suusta


Minun olisi pitänyt aloittaa tämä kokonaisuus jo kauan sitten. Lukijan huviksi kerään tähän vuokraisäntäni kolme parasta sutkautustyyppiä.

Kolmannella sijalla on kommentit siitä, kuinka paljon puhun. Tähän kategoriaan kuuluu lempinimeni ciacchierone, sekä tämänaamuinen uutuus, jossa vuokraisäntäni pitelee korviaan ja valittelee, että niihin sattuu, koska en ole koskaan hiljaa.

Toisella sijalla on käyttäytymiseni matkiminen. Kenestä ei olisi hauskaa, kun yskimiseni jälkeen huoneen ovelle ilmestyy ystävälliset kasvot, jotka kakovat kauniisti? Myös kasvojeni ilmeet ja eleet ovat oivaa materiaalia pieneen teatteriesitykseen.

Voiton vie kuitenkin laulut, joita hän säveltää näköjään pahemmin ponnistelematta. Lempilauluihini kuuluu muun muassa ikivihreä ”Jukka tykkää Coca-Colasta, mikset juo enää Pepsiä”. Toinen lempparini on tervehtimiseeni käytetty vieno luikaus ”Huhuuuuu, Juuukkkaaaaaaa?”, jonka kuulen aina kun hän tulee töistä ruokatunnille.

Kunniamaininnan saa tämänpäiväinen keskustelu, joka löytyy kokonaisuudestaan tuosta alhaalta. Istuin huoneessani luonnonvalossa ja naputtelin tietokonetta.

”Haluatko lisää valoja?”

”Ei kiitos.”

”Ei kiitos, vai kyllä kiitos?”

”Ei kiitos.”

”Sitten sammutan koko kämpän valot, että saat olla pimeässä.”

1 kommentti:

  1. eikò tàllà tyypillà tosiaan ole muuta tekemistà kuin valvoa toisten tekemisià ja haluta jutteluseuraa... hanki kuulokkeet korville niin luulee ettà kuuntelet musiikkia niin ei tule enàà puhumaan... hhahah

    VastaaPoista