torstai 29. syyskuuta 2011

Mies, joka kuiskasi ”Bici” ja muita italialaisia kohtaamisia


Pyörän hankkiminen on Bolognassa helppoa. Toimivan kulkupelin voi saada kympillä, jos tietää oikeat ihmiset. Via Zambonilla, jonka varrelle Bolognan yliopisto keskittyy, seisoo karvaisia italialaisia, jotka seisovat sivukujan suulla ja kuiskailevat ohimeneville ihmisille.

”Bici, bici”, he sanovat. ”Pyöriä, pyöriä.” En ole vielä ostanut pyörää, sillä minulla ei vielä ole asuntoa, mutta kunhan sen löydän niin saatan käydä kauppaa näiden myyntimiesten kanssa. On julkinen salaisuus, että pyörät ovat varastettuja, mutta aina ei toki ole näin: joskus pyörä varastetaan vasta kun ostaja on antanut rahat. Pyörätrokareilla nimittäin on kertoman mukaan katkaisupihdit, joilla he katkovat lukot, minkä jälkeen ostaja on pyörän onnellinen uusi omistaja.

Eilen katsomassani asunnossa asui mukavanoloinen pariskunta, jotka halusivat harjoitella englantia, mutta tänään he lähettivät viestin, että olivat valinneet huoneeseen jonkun tytön. Viestissä he pahoittelivat kovasti valintaansa ja halusivat tavata myöhemmin. En ole aivan varma, onko tämä italialaista kohteliaisuutta vai yritys syödä pelkät kirsikat kakun päältä.

Tänään kävin katsomassa myös kahta muuta asuntoa, joista toisessa asui Blink-182:n rumpali ja toisessa italialainen lääkäri. Jälkimmäisen ongelma on se, että se on kaukana kaupungista, mutta huone itsessään oli todella hieno. Hintaa huoneelle Bolognassa tulee kuukaudessa hintaa noin 400–500 euroa, joten asumisella ei täällä säästä. Huomenna soitan heille ja kuulen, miten pikadeittimme olivat menneet ja saanko ruusun ruususeremoniassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti