maanantai 26. syyskuuta 2011

A Bologna!


Historia toistaa itseään. Kun lähdin Australiaan, muistan miten minua tervehti Taipeissa kuuman kostea löyhkä, jollainen kehittyy vain pohjoisten leveysasteiden alapuolella. Tänään Milanon lentokentällä samanlainen haju leijui sieraimiin heti kun astuin Italian maaperälle. Lämpöä oli 28 astetta ja Tampereella päälle kiskaistut farkut ja pitkähihaiset alkoivat heti hiostaa.

Ensimmäisenä huomasin italialaisista sen, että paitojen kaula-aukot olivat kovin alhaalla. Miehillä nimittäin. Rintakarvat tunkivat esiin v-mallin aukoista siinä määrin, ettei niihin voinut olla kiinnittämättä huomiota. Muuten ensivaikutelma Italiasta oli se, että taustamelun määrää oli käännetty pykälä ylöspäin Suomeen verrattuna; juna Milanosta Bolognaan oli äänekkäin kulkuväline, mihin olen koskaan astunut.

Löysin myös kohtuullisen helposti majapaikkaani, jonka löysin Airbnb.com-nimisestä palvelusta. Siitä kirjoitan myöhemmin tarkemmin. Nyt valmistaudun ottamaan haltuun Bolognan yliopiston ja sukeltamaan asunnonetsinnän monimutkaiseen maailmaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti