torstai 12. tammikuuta 2012

Yliopistouran viimeinen piste


Tänään koitti se kauan odotettu päivä, kun tein viimeisen tentin Bolognassa. Samalla se oli viimeinen tentti maisterin tutkintoon, sillä helmikuussa valmistun. Edellisestä suullisesta tentistä viisastuneena käytin eilisillan muuhun kuin tenttiin lukemiseen ja sain kirjoitettua muita tekstejä.

Bolognan yliopiston, ainakin humanistisen tieteiden, kokeista sanoittakoon, että ne ovat häpeällisen helppoja. Tietysti tilanteeseen vaikuttaa se, että olen vain pieni erasmus-vaihtari, joka ymmärtää huonosti ja puhuu vielä huonommin italiaa. Tämänpäiväinen koe käsitti osaltani sen, että vastasin opettajan kysymykseen siitä, mistä kirjoitin pienen kirjoitelman kurssin aikana. Kysymys ei siis ollut käsittelemistäni aihealueistani vaan juurikin mitä aihealueet olivat olleet.

Paperiin lävähti lopulta 28/30. Itse olisin noilla näytöillä ansainnut lähinnä avokämmentä poskelle. Toisaalta sainpahan lopetettua opintoni duurisäveleen, ja Bolognan kevät heijasteli kevyttä mielentilaani. Kävin uusimassa salijäsenyyden, joten seuraavan kuukauden ajaksi riittää tekemistä.

Akateemisille opinnoille heilautan nyt kättä ja sanon kiitos kaloista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti