sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Yhtäkkiä San Marino


Viikkojen hiljaiselon jälkeen hyppäsin raiteille ja suuntasin ulkomaille. Vuorossa oli yksi maailman pikkuvaltioista – San Marino. Bolognasta matka kesti vain noin kaksi ja puoli tuntia ja tuli maksamaan 25 euroa. Aika halpa ulkomaanmatkaksi.

Sää ei kuitenkaan suosinut meitä, sillä taivas oli harmaa ja maa märkä. San Marinon historiallinen keskusta on korkealla kukkulan päällä, joten osa sateesta tuli räntänä. Maisemista en osaa sanoa, sillä sumu peitti näkymän alas maaseudulle.

Bussissa oli paljon venäläisiä ja San Marinon ohuilla kaduilla kävi ilmi, että paikka on suosittu ostoskohde, sillä pikkuvaltiossa ei ole arvonlisäveroa. Koska paikka oli varsinainen turistirysä, en ole ihan varma oliko siellä edes erityisen halpaa.

Säästä huolimatta oli mukava päästä hetkeksi pois Bolognasta ja katkaista arkinen elämä hetkeksi. Oikeaan lomailuun kevät tai syksy olisi kuitenkin se oikea vuodenaika. Nyt tuomisina oli harmaiden valokuvien lisäksi takkiin hiipinyt vilu, jota ensi viikon sääennuste ei paljoa lämmitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti