tiistai 10. tammikuuta 2012

Kevät, kuljen asuntooni vanhaan


Suomen paletti oli tummaa murrettuna harmaalla. Milanossa aurinko paistoi, talvitakki kuumotti ja junamatkan värimaailma oli kuin haalennut Jaffa-mainos kyläbaarin ikkunassa.

Myötäpäivään-blogi palaa taas tuttuun päiväjärjestykseen ja luotaa kulttuurien ja ihmisten välisiä syviä vesiä samaan tyyliin kuin ennenkin. Luvassa on ainakin lastuja siitä, miten itseä kehutaan ja kuinka kauan on soveliasta olla myöhässä ja missä tilanteissa.

Nyt kipin kapin kauppaan ja täyttämään ruokakomerot kaikella italialaisella hyvällä – muun muassa iki-ihanalla Pamin UHT-maidolla ja tonnikalalla. Sosiaalisesti kyltymätöntä vuokraisäntää ei ole vielä näkynyt, joten en joudu heti hyppäämään kulttuuriuima-altaan syvään päähän.

2 kommenttia:

 1. hhahha, nyt sulla taitaa olla jotain puhuttavaa vuokraisànnàllekkin!

  VastaaPoista
 2. Tänään tuli se kammottu hetki, joka jokaisen ihmisen elämässä tulee yleensä ainakin kerran päivässä: lämpimän ruoan valmistaminen.

  Mahassa alkoi kurnia neljän aikaan, mutta vuokraisännän hento näppäimistön hakkaus kuului hänen huoneestaan. Normaalisti hänen olisi pitänyt olla jo töissä. Keräsin rohkeuteni ja otin iPadini kainaloon. Laitoin siinä videon pyörimään siinä toivossa, että hän luulisi, että minulla on jotakin tärkeääkin tekemistä.

  Astelin keittiöön päättäväisesti. Kun kolistelin astiat kaapista, vuokraisännän hymyilevät kasvot ilmestyivät keittiöön. "Kun kerran sinä pidät tauon, minäkin pidän tauon, " hän sanoi.

  Padot aukesivat ja hän alkoi selittää minulle, miten hän oli ostanut kettingit renkaisiinsa talviajoa varten. Kohtalooni alistuneena laitoin videon tauolle ja vedin suupielet puoli-irvistykseen, joka toivottavasti viesti, että kuuntelen kyllä mutta vastahakoisesti.

  Vuokraisäntä selitti koko sen ajan kun laitoin ruokaa ja söin ja tiskasin. Ei mitään uutta Bolognan-rintamalta.

  VastaaPoista