Matkailublogin sijasta Myötäpäivään on muuttunut
uusavuttomien kokkausblogiksi. Täällä ei onneksi tarjota helppoja reseptejä
uusavuttomille vaan kokkina on tuohisuu, joka ei erota penne-pastaa
farfalleista. Tänään ruokalistalla oli riisipuuroa, jonka valmistaminen
enteilee illan kohokohtaa – karjalanpiirakoita.
Kyselin tänään italialaisilta
suomenkielenopiskelijoilta, mikä riisilaatu sopisi parhaiten riisipuuron
valmistukseen. He suosittelivat riso arboriota, jota kävin sitten hakemassa lähikaupasta.
Nakkasin ainekset teflon-kattilaan ja kiehauttamisen jälkeen nakkasin riisit
perään. Ne näyttivät niin säälittäviltä, että olin varma, että tunnin päästä
minulla on iso kattilallinen maitoa ja kolme paksua riisinjyvää.
Ohjeissa sanottiin, että hauduta puuroa kannen
alla tunnin ajan. Harmikseni hauduttaminen ja kaasuliesi eivät mahdu samaan
sanakirjaan. Pienimmälläkin liekillä lämpö oli aivan liikaa enkä löytänyt
mitään järkevää kapistusta, jonka olisin voinut laittaa lämmönlähteen ja
kattilan väliin. Heiluttelin sitten riisejä 45 minuuttia ja katselin
italialaisia dokumentteja televisiosta. Puurosta tuli hivenen liisteriä, mutta
suureksi osaksi se näytti ja maistui aivan oikealta riisipuurolta.
Illalla on näytön paikka, sillä kuulin, että
tuleva puoliso näyttää samalta kuin ensimmäinen omin käsin tehty
karjalanpiirakka. Huomenna luvassa on siis kuvia vaimostani.
Huh, good luck with that :)
VastaaPoista