sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Amazing Race -kuvaukset Torinossa


Viikonloppu meni opiskelijajärjestön järjestämällä matkalla Torinossa. Ison joukon safariajelussa huonona puolena on se, että sitä vain seuraa lampaana eikä edes kunnolla katso, mitä ympärillä on. Mielenkiintoisinta näin vanhana reality-sarjojen fanina oli nähdä Amazing Racen kuvaukset yhdellä Torinon piazzoista.

Televisiosta ohjelmaa katsoessa on helppo luulla, että kaikki, mitä ruudulla näkyy on tapahtunut juuri siinä järjestyksessä, kun se näytetään. Parisenkymmentä minuuttia kuvauksia seuranneena taas on helppo nähdä, että reality ei ole aivan nimensä veroinen.

Odotellessamme muita huomasimme kameraryhmän, joka kuvasi kahta reppuselkäistä miestä, jotka halasivat toisiaan. Miesten välistä huomasin televisiosta tutun miehen – Amzing Racen juontajan Philin. Palaset loksahtivat paikoilleen ja innostuin ehkä vähän liikaakin näin neljännesvuosisadan eläneenä miehenä. Otin kamerani esille ja aloin kuvata ryhmää. Phil selitti parille, että he ovat nyt voittaneet kaksi peräkkäistä taivalta ja miehet hymyilivät leveästi. Tähän asti kaikki näytti samalta kuin televisiossa.

Sitten ohjaaja ilmeisesti päätti, että näyttelijät pystyisivät parempaankin ja kohtaus otettiin uusiksi. Toisella kerralla Philin onnittelupuhe ja kilpailijoiden rehvakas halaus olivat enemmänkin tuotantoryhmän mieleen ja he siirtyivät seuraavaan kohtaukseen. Torilla tungeksi aikamoinen joukkio apulaisia, jotka hätyyttivät kilpailijoiden takana töllisteleviä turisteja ja kielsivät ottamasta kuvia. Minun pitää nyt vain odottaa vähän aikaa, että näen pääsinkö lopulliseen versioon.

Huvittavinta kuvauksissa oli, kun johtokaksikko lähti hölkkäämään maalialueelta kulman taakse piiloon. Luulin ensin, että he lähtivät jo seuraavalle kierrokselle, mutta he pysähtyivät kameran kuvausalueen katveeseen ja odottivat, että tuotantoryhmä tyhjensi maalimaton läheisyyden. Sitten, kevyen kenttähien hankkineena ja sopivasti hengästyneenä parivaljakko kirmasi torin läpi maaliin, jossa iloinen Phil tervehti heitä, onnitteli jo toisesta peräkkäisestä voitosta ja kilpailijat kaappasivat toisensa karhunsyleilyyn. Reality-sarjojen sanotaan toistavan itseään, mutta todellisuus saattaa olla vielä karumpi.

4 kommenttia:

  1. Hei! Satuitko saamaan yhtään kuvia kilpailijoista? Amazing Racea jäljittävällä keskustelufoorumilla oltaisiin kiinnostuneita kuulemaan enemmän sun havainnosta. Tossa on linkki foorumin keskusteluun: http://forum.realityfanforum.com/index.php/topic,26453.msg689790.html#msg689790

    VastaaPoista
  2. Hei, pari kuvaa otin, mutta paikalla oli vain yksi kilpailijapari. Kuvausryhmä kielteli kuvaamasta, mutta julkisella paikalla kuvaaminen on ainakin suuressa osassa maailmaa luvallista, joten en niin välittänyt. Ongelmaksi muodostuu ehkä kuvien julkaisu, koska niissä yksilöidään yksityishenkilöitä. Tarkempia lakikiemuroita en ikävä kyllä tiedä.

    VastaaPoista
  3. Älä lähetä yhtään kuvaa. Se on laitonta ja voit pilata näyttää.

    VastaaPoista